latinica  ћирилица
04/03/2021 |  17:52 | Autor: SRNA

Ćosić: Grad će nastaviti da podržava Istočni Stari Grad i Trnovo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa načelnikom opštine Istočni Stari Grad Bojom Gašanovićem o modalitetima podrške ovoj lokalnoj zajednice sa nivoa grada.
Ljubiša Ćosić - Foto: RTRS
Ljubiša ĆosićFoto: RTRS

Ćosić je poručio da će grad Istočno Sarajevo nastaviti da podržava opštinu Istočni Stari Grad podrškom konkretnim infrastrukturnim projektima, ali i u svim ostalim oblastima.

- Bitno je reći da ćemo opštine Istočni Stari Grad i Trnovo, dvije izrazito nerazvijene opštine u sastavu našeg grada, nastaviti da pomažemo - rekao je Ćosić Srni.

On je dodao da je na sastanku razgovarano o ulaganjima, prije svega u oblasti infrastrukture, a potom o jačanju institucionalnih kapaciteta opštine Istočni Stari Grad kroz pozicioniranje određenih javnih ustanova i preduzeća sa svojim filijalama i ekspoziturama na području ove lokalne zajednice.

- Bilo je riječi i o ulaganju u sektor turizma, a naročitu pažnju smo posvetili lokalitetu Trebevića i Crepoljskog. Tema razgovora bio je i položaj privrednog sektora u opštini Istočni Stari Grad - naveo je Ćosić.

Ćosić je sa direktorom Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac Strahinjom Baševićem danas posjetio vlasnika firme "Oberon" iz Istočnog Starog Grada Tadiju Tadića, koji je jedan od najznačajnijih privrednika u ovoj opštini.

Sa Tadićem je razgovarano o situaciji u njegovoj firmi, ali i o stanju privrede u ovoj opštini.