latinica  ћирилица
04/03/2021 |  18:50 ⇒ 19:09 | Autor: SRNA

Davidović: Ministarstvo će pomoći porodici Knežić

Ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas petočlanu porodicu Knežić kojima je kuća izgorjela u požaru u mjestu Mokro kod Pala, te najavila pomoć u izgradnji nove kuće.
Davidovićeva posjetila porodicu Knežić - Foto: SRNA
Davidovićeva posjetila porodicu KnežićFoto: SRNA

Davidovićeva je izjavila Srni da je imala želju da posjeti porodicu Knežić koje je zadesila velika tragedija, te da je čula da se radi o poštenoj i čestitoj porodici.

- Ministarstvo će pomoći u izgradnji nove kuće, a ima i dobrih ljudi, institucija koje su ponudili da budu podrška ovim ljudima- naglasila je Davidovićeva.

Ona je dodala da su danas donirali bijelu tehniku i osnovne životne potrepštine, te da će resorno ministarstvo u narednom periodu u novčanom iznosu pomoći da se napravi nova kuća da bi ovi ljudi počeli život iz početka.

Petočlana porodica Knežić, koja je u požaru prije mjesec dana ostala bez krova nad glavom i ličnih stvari, uputila je apel humanim ljudima da im pomognu u prikupljanju novca i građevinskog materijala kako bi izgradili novi dom.

Zoran Knežić, otac troje djece, demobilisani borac, te dobrovoljni davalaca krvi, zahvalio je Davidovićevoj što ih je posjetila, Crvenom krstu Pale, Demosu Pale koji su donirali 1.000 KM, kao i svim dobrim ljudima. On je dodao da su obećanje o pomoći dobili i od opštine Pale i Boračke organizacije.

On je rekao da je požar izbio u potkrovlju kuće, najvjerovatnije, zbog loših elektroinstalacija ili dimnjaka, a vatru su prvo primijetile komšije koje su razvalile vrata. Zoran je samo uspio da uzme ličnu kartu, a supruga tašnu.

On je ispričao da je prije dvije godine podigao kredit kako bi renovirao kuću, a onda se dogodilo ovo.

- Sin i ja smo radili na lokalnoj pilani, ali od Nove godine ne radimo tako da nemamo novčanih primanja, svi smo na birou za zapošljavanje. Ne tražim kule, nego bar osnovni krov nad glavom, šporet, nekoliko ležaja, da se možemo umiti i imati minimalne uslove - naveo je Knežić.

Novac za pomoć se može uplatiti kod Adiko banke na broj 5520001947701863 ili na devizni SWIFT CODE: HAABBA2B, IBAN: BA395520091948327460  na ime Mara Knežić.