latinica  ћирилица
04/03/2021 |  20:09 ⇒ 20:09 | Autor: SRNA

Cvijanović: Umirovljeni vladika Atanasije ostavio neizbrisiv trag

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović navela je da je umirovljeni episkop Atanasije ostavio neizbrisiv trag kod vjerujućeg naroda u Hercegovini i mnogobrojne mlade ljude je svojim primjerom nadahnuo i uputio na izučavanje bogoslovlja i podstakao na stupanje u sveštenički i monaški čin.
Željka Cvijanović, predsjednica Srpske - Foto: RTRS
Željka Cvijanović, predsjednica SrpskeFoto: RTRS

Cvijanović je povodom smrti umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, uputila je telegram saučešća Svetom aehijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima.

- Sa tugom i žaljenjem primila sam vijest o smrti umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu predsjednice Repblike Srpske.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije preminuo je večeras u Bolnici Trebinje u koju je primljen krajem februara nakon što je testiran na prisustvo virusa korona i ispoljio izvjesne simptome bolesti.