latinica  ћирилица
05/03/2021 |  10:50 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Đajić pozvao građane da shvate ozbiljnost situacije; Naredni dani ključni (VIDEO)

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić rekao je da je protekla godina borbe sa virusom korona u ovoj zdravstvenoj ustanovi bila teška, te da je pregledano oko 20.000 pacijenata, oko 5.000 ih je hospitalizovano, dok je oko 1.000 zahtijevalo terapiju kiseonikom.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

Đajić kaže da niko na početku pandemije nije vjerovao da ćemo i nakon godinu dana pričati o virusu korona.

Apelovao je na sve stanovnike Republike Srpske da se "resetuju" na period od prije godinu dana i pridržavaju nošenja maski.

- Preporučujem građanima da zbog zabrinjavajuće situacije u narednih desetak dana nose maske i u svojim kućama, a pogotovo u ugostiteljskim objektima, tržnim centrima i slično, jer postoji opasnost da se virus dodatno proširi - upozorio je Đajić.

U UKC je spremno dodatnih stotinu kreveta za kovid pacijente.

- Zabrinjavajuće je što se mnogi pacijenti vraćaju na liječenje. Mnogo je veći broj mlađih pacijenata sa težom kliničkom slikom - kaže Đajić.

Naveo je da ova ustanova iza sebe ima tešku godinu mukotrpnog rada.

On je u ime zdravstvenih radnika apelovao da se građani striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera, a na kontrolne organe da kontrolišu da li se u objektima nose maske, održava fizička distanca i poštuju mjere.