latinica  ћирилица
05/03/2021 |  10:52 ⇒ 10:52 | Autor: SRNA

Marinković: Uvesti zaštitne mjere

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da očekuje da će ova godina biti još teža za poljoprivrednu proizvodnju i za plasman na tržište od prošle, zbog čega je neophodno da Savjet ministara izglasa uvođenje zaštitnih mjera.
Stojan Marinković - Foto: SRNA
Stojan MarinkovićFoto: SRNA

Marinković je istakao da postoji "problem sa određenim brojem ministara iz reda bošnjačkog naroda koji ne žele da podrže ovu mjeru".

- Sada je momenat da se uvede zaštitna mjera, jer su pojedini sektori potpuno uništeni, kao što je sektor proizvodnje svinjskog i junećeg mesa - rekao je Marinković za Srnu.

On je istakao da veliki problemi očekuju povrtare kada krene proljetna sjetva, ali i voćare.

Marinković je naveo da imaju konstantan problem što se tiče spoljnotrgovinskog poslovanja BiH, zbog čega ponovo apeluju na Savjet ministara da se uvedu ograničavajuće mjere po pitanju uvoza.

- Ova situacija sa pandemijom nema kraja. Ne zna se ishod i kada će se to završiti, tako da mi i dalje apelujemo da se obezbijedi prehrambena sigurnosti našeg stanovništva boljom organizacijom spoljnotrgovinskog poslovanja - rekao je Marinković.