latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:10 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Cvijanović: Uz mlade posvećene sportu Srpska ima sportsku budućnost (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je sa finalistima košarkaškog Kupa Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji razgovarala o podršci u narednom periodu, te istakla da uz takve mlade, koji su posvećeni sportu, Srpska ima svoju sportsku budućnost.
Cvijanović sa finalistima košarkaškog Kupa Srpske - Foto: SRNA
Cvijanović sa finalistima košarkaškog Kupa SrpskeFoto: SRNA

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo jer je imala priliku da razgovara sa sportistima koji su doprinijeli da Republika Srpska može da bude ponosna na ostvarene uspjehe u oblasti sporta, te da od njih čuje i koji su to njihovi izazovi, ali i ambicije za buduće vrijeme.

- Razumijemo da naši klubovi moraju da imaju podršku institucija i na lokalnom i na republičkom nivou, te je ovaj sastanak jedan od načina da se ta podrška i pokaže. To je moralna, institucionalna, ali svakako i određena finansijska podrška, o čemu smo danas i razgovarali - rekla je Cvijanović nakon sastanka.

Foto: SRNA

Ona je istakla da finalisti, koji su pokazali najbolje umijeće na Kupu Republike Srpske, zalužuju da im se ukaže posebna pažnja.

- Počastvovana sam što danas mogu biti u njihovom društvu, da razgovaramo o tome šta su potrebe našeg sporta i sportskih klubova, te na koji način ostvariti bolju saradnju sa institucijama - rekla je Cvijanović.

Ona je čestitala finalistima Kupa ostvarene rezultate, te izrazila zadovoljstvo jer su i oni svjesni izazova koji se nalaze pred institucijama, ali i zadovoljni nivoom saradnje koja postoji.

- Ali, nikada nije na odmet unapređivati tu saradnju i razmatrati koji su to načini da idemo dalje - rekla je Cvijanović.

Sastanku u Palati Republike prisustvovala je i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)