latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:19 ⇒ 14:22 | Autor: SRNA

Episkop Grigorije: Svako ko prašta i voli je učenik vladike Atanasija

Njegovo preosveštenstvo episkop diseldorfski i sve Njemačke Grigorije izjavio je danas da je svaki čovjek koji oprašta, voli, uvijek prima i daje sebe učenik umirovljenog vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija.
Vladika Grigorije (Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com) -
Vladika Grigorije (Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com)

- Treba da budemo sinovi i nasljednici njegove ljubavi, ljubavi prema Hristu i ljubavi jednih prema drugima - poručio je vladika Grigorije, obraćajući se vjernicima nakon Svete zaupokojene liturgije, koju je za vladiku Atanasija služio sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem.

Episkop Grigorije rekao da je zahvalan za veliku ljubav koju je vladika Atanasije pružio svima, te što je uspio da stigne iz Njemačke i zatekne ga živog.

- Stigao sam u taj posljednji minut života našeg vladike Atanasija ovdje na zemlji - naveo je vladika Grigorije, te dodao da se episkop Atanasije i ne može zateći drugačije nego živ.

Episkop Grigorije izrazio je očekivanje da će sutra na sahrani umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija sve biti urađeno kako dolikuje i da će svima biti utjeha ono što su s njim doživjeli.

Vladika Atanasije, koji je preminuo sinoć u trebinjskoj Bolnici, biće sahranjen sutra na groblju manastira Tvrdoš.