latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:52 ⇒ 14:53 | Autor: SRNA

Grujičić: Bošnjački odbornici taktiziraju zbog ličnih interesa

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je danas da je očekivano postavljanje nekih uslova grupe novoizabranih bošnjačkih odbornika u Skupštinu opštine, poput najave da neće prihvatiti mandate, kao i da će jedno pričati, a drugačije raditi radi zadovoljavanja pojedinačnih ciljeva i apetita, što su radili i ranije.
Mladen Grujičić (Foto: T.S.) - Foto: klix.ba
Mladen Grujičić (Foto: T.S.)Foto: klix.ba

Grujičić kaže da oni na ovaj način obmanjuju svoje glasače i narod lažno se predstavljajući da se bore za njihove interese.

- Oni su osvojili mandate putem pošte još u novembru i organizovali su bojkot ponovljenih izbora 21. februara da bi onemogućili izbor nekih bošnjačkih kandidata koji su bili spremni da učestvuju u radu Skupštine opštine i da se bore za bolju Srebrenicu i izgradnju povjerenja među njenim stanovnicima - ocijenio je Grujičić.

On kaže da su grupi odbornika, koji su organizovali bojkot izbora i najavljuju odbijanje mandata, važne fotelje i da ovom najavom pokušavaju da relativizuju izborni poraz, umanje svoju odgovornost za taj neuspjeh pred svojim stranačkim liderima i narodom, skrećući pažnju sa činjenice da su od sredstava za predizbornu kampanju kupili nove automobile.

Smijenjeni predsjednik srebreničkog odbora SDP BiH Bego Bektić, kao i mnogi Bošnjaci u ovom mjestu, tvrdi da se radi o tipičnoj politizaciji radi ostvarivanja ličnih interesa pojedinaca "samozvanih predstavnika Bošnjaka".

Ranija najava šest novoizabranih bošnjačkih odbornika u Skupštinu opštine Srebrenica da neće prihvatiti mandate juče je, prema pisanju federalnih medija, preinačena i nakon njihovog razgovora sa liderima bošnjačkih stranaka u Sarajevu odlučeno je da oni učestvuju u radu srebreničkog parlamenta i zastupaju prava Bošnjaka.

Međutim, danas je bivši zamjenik načelnika ove opštine Hamdija Fejzić rekao da još nisu donijeli konačnu odluku.

Bivši načelnik opštine Ćamil Duraković na društvenim mrežama i dalje piše da on neće prihvatiti odbornički mandat.