latinica  ћирилица
05/03/2021 |  15:16 | Autor: SRNA

Veći broj primljenih u bolnice nego otpuštenih

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i direktori kovid bolnica dogovorili su da se novooboljeli upućuju prije svega u kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, a primljenih je više nego otpuštenih.
Klinički centar Srbije (foto: M. Mitrović / RAS Srbija) -
Klinički centar Srbije (foto: M. Mitrović / RAS Srbija)

Zamjenik direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević rekla je poslije sastanka da su ovo planovi za vikend budući da se dugoročni ne mogu praviti, jer je situacija dramatična.

- Batajnica ima kapacitete za prijem pacijenata, ali ni to nije bezgranično. Sada je tamo oko 750 pacijenata, a kapacitet je 900 - navela je Miloševićeva.

Ona je najavila da će biti otvoren drugi stacionar u Vojnomedicinskom centru "Karaburma" sa 45 postelja, gdje će biti angažovani radnici iz vojnog sistema.

Miloševićeva je napomenula da je situacija takva da se ne treba iznenaditi ako neko od pacijenata bude hospitalizovan i van Beograda.

Dogovoreno je da Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa" i "Zvezdara" za sada ne prelaze u kovid sistem, jer se mora voditi računa i o pacijentima koji nemaju infekciju.

Miloševićeva je apelovala da se svi građani strpe i iskoriste privilegiju što Srbija ima četiri vakcine, jer je to jedini put ka normalnom životu.

Novi sastanak ministra zdravlja sa direktorima kovid-bolnica biće održan u ponedjeljak.