latinica  ћирилица
05/03/2021 |  15:54 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Zabranjeni treninzi, rekreativne i takmičarske aktivnosti

Sportskim organizacijama u Republici Srpskoj propisana je zabrana za organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni proces i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta, osim profesionalnih sportskih aktivnosti, uključujući i treninge, saopšteno je iz Ministarstvo porodice omladine i sporta.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Zabrana je propisana u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je zabranjeni i organizovanje sportskih događaja, kao i drugih sportskih aktivnosti osim takmičarskih koje su predviđene kalendarima takmičenja sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija, za sve uzraste, kao i trenažnog procesa.

- Organizacija dopuštenih aktivnosti mora biti u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u kojem je, između ostalog, propisano fizičko rastojanje između lica, kao i obaveza nošenja zaštitnih maski - naglašeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da se na sportske događaje odnosi i zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica.