latinica  ћирилица
05/03/2021 |  16:37 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Stanivuković predstavio drugi dio izvještaja Tima za reviziju (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavio je danas drugi dio izvještaja Tima za reviziju koji je, kako kaže, utvrdio da je iz preduzeća Akvana novac izvlačen fiktivnim ugovorima za muzičare i neopravdano visokim iznosima za takozvani ketering.
Pres konferencja Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Pres konferencja Draško StanivukovićFoto: RTRS

- Ugostiteljski objekat Akvana koji je u tom trenutku dužan više od 10 miliona maraka angažuje po autorskom djelu ljude da pjevaju i to ljude koji nikad pjevali nisu jer nisu pjevači. Pri tome, samo jedan od tih ljudi dobije 17.000 maraka, a taj čovjek je Dragana Ristić pomoćnik ministra trgovine i turizma. Znate šta radi Akvana, isporuči ketering svom najvećem dužniku u iznosu od četiri miliona maraka! Evo imam i tu fakturu ovde kao dokaz - naglasio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Prozvani, nekadaši direktor Akvane Vedran Mitrović odbacuje ove tvrdnje i najavljuje tužbu protiv Stanivukovića.

Vedran Mitrović, nekadašnji direktor preduzeća Akvana demantuje priču Stanivukovića.

- Nijedna faktura nije bila ni blizu četiri miliona i ja zaista ne znam o čemu se radi i odakle mu takvi podaci. Nijedan ketering nije koštao više od tri hiljade maraka. Zaista ne znam kako je došao do tih podataka i poptuno sam šokiran tom izjavom o četiri miliona - naglasio je Mitrović.

Dragana Ristić, koju je gradonačelnik označio kao jednog od učesnika u navodnim malverzacijama tvrdi da je sve urađeno po zakonu i da Stanivuković ne iznosi istinite podatke.

- Svi moji koji me znaju znaju i da sam 20 godina bila u braku sa poznatim muzičarem Sašom Ristićem koji je živio i radio u ovom gradu od 1997. godine. Јa kao njegova supruga, kad on nije bio u prilici da potpiše ugovore, ja sam ih potpisivala i to se par puta desilo za sve članove benda, kao i za više dana - naglasila je Dragana Ristić.