latinica  ћирилица
05/03/2021 |  17:46 ⇒ 17:47 | Autor: SRNA

Ćurić: Smrt vladike Atanasija veliki gubitak za Hercegovce

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je veliki značaj blaženopočivšeg umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija za Hercegovinu i za vaskoliki srpski narod.
Mirko Ćurić - Foto: SRNA
Mirko ĆurićFoto: SRNA

Ćurić je naveo da je smrt vladike Atanasija veliki gubitak za Hercegovce.

- Sjetimo se samo ratnog perioda kada je svim borcima koji su branili Hercegovinu bio rame uz rame i onih trenutaka poslije rata kada je trebalo pomoći tom narodu bio je prvi. I u radosti i nekim tužnim trenucima uvijek je bio uz nas. Veliki gubitak za nas - rekao je Ćurić.

Ćurić je istakao da o tome koliko je Hercegovina značila upokojenom episkopu Atanasiju dovoljno govori i podatak da je htio da bude sahranjen na području Hercegovine, kod Manastira Tvrdoš.

- Mi tugujemo iz srca ali nebesa se sigurno raduju, pogotovo kada znamo da je bio vezan i za mitropolita Amfilohija, oni se sigurno raduju, nadamo se i znamo da nas nikada neće ostaviti - rekao je Ćurić novinarima.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije preminuo je sinoć u trebinjskoj Bolnici, a sutra će biti sahranjen u groblju Manastira Tvrdoš.