latinica  ћирилица
05/03/2021 |  19:57 ⇒ 19:59 | Autor: SRNA

Komedije Čarlija Čaplina ponovo u bioskopima

Sto godina otkako je Čarli Čaplin režirao i glumio u svom prvom dugometražnom filmu "Mališan", biće restaurirani neki od najpoznatijih nijemih filmova koji će biti prikazivani u bioskopima širom svijeta.
Čarli Čaplin - Foto: ilustracija
Čarli ČaplinFoto: ilustracija

Među filmovima koji će biti restaurirani su Čaplinovi klasici kao što su "Zlatna groznica", "Svjetla velegrada", "Cirkus", "Moderna vremena" i "Veliki diktator".

Francuska filmska kompanija "mk2" i međunarodni distributer "Pis of medžik" saopštili su da su se udružili da obilježe stogodišnjicu.

Kompanija "mk2" će na jesen objaviti restauriran film "Mališan" u Francuskoj, dok će kompanija "Pis of medžik" sarađivati sa svojom distributivnom mrežom kako bi taj i drugi filmovi bili prikazani u 50 zemalja i teritorija, a sarađivaće i sa distributivnim partnerima "mk2".

Izvršni direktor "mk2" Natanijel Karmic rekao je da je film "Mališan" iz 1921. godine potvrdio talenat Čaplina i njegove izuzetne vještine u filmskoj umjetnosti i vinuo ga u zvijezde.

On je rekao da sasvim priliči da se ove godine "Čaplin vrati u bioskope širom svijeta".

Dvije kompanije saopštile su da će povodom godišnjice biti štampani novi posteri i pušteni trejleri "osmišljeni za savremenu publiku".