latinica  ћирилица
05/03/2021 |  22:55 ⇒ 22:56 | Autor: SRNA

Građani pozvani da poštuju sve propisane mjere

Gradski štab za vanredne situacije Banjaluka pozvao je građane da poštuju sve propisane mjere jer je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, te najavio pojačane inspekcijske kontrole i epidemiološki nadzor.
Banjaluka (Foto: Siniša Pašalić / RAS SRBIЈA) -
Banjaluka (Foto: Siniša Pašalić / RAS SRBIЈA)

Štab je preporučio rad od kuće u firmama u kojima je to moguće, o čemu će biti upućen i dopis svim javnim i privatnim firmama, a u planu je i modifikacija rada u Gradskoj upravi.

Štab je pozvao građane da predstojeći praznik Dan žena - 8. mart, obilježe u skladu sa epidemiološkim mjerama, bez okupljanja.

Preporučene su pojačane mjere higijene, te nošenje maski na otvorenom gdje nije moguće držati fizičku distancu, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Banjaluka.

U okviru preventivnih mjera, najavljena je i medijska kampanja "Disciplinom do zdravlja" čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji širenja zaraze virusom korona.

Na sjednici Štaba dogovoreno je koje će institucije činiti operativni tim za vakcinaciju, te je rečeno da je potencijalna lokacija za sam proces vakcinacije dvorana "Borik" o čemu će konačna odluka biti donesena u narednom periodu.

U vezi sa vakcinacijom, dogovoreno je da se krene sa nabavkom potrebne opreme kako bi sve bilo spremno za početak tog procesa.

Dom zdravlja Banjaluka je zbog povećanog priliva pacijenata sa respiratornim infekcijama povećao broj timova za rad u akutno respiratornim ambulantama i pedijatrijskim ambulantama.

Naredna sjednica Štaba biće održana u srijedu, 10. marta, u 11.00 časova, a po potrebi i prije.