latinica  ћирилица
06/03/2021 |  09:57 ⇒ 12:51 | Autor: RTS

Đoković najavio učešće na turnirima u Majamiju, Monte Karlu i Beogradu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je učešće na tri prva turnira u prvom dijelu proljećne sezone. Naredna tri turnira na kojima će nastupiti najbolji srpski teniser su Mastersi u Majamiju i Monte Karlu i Srbija open koji se ove godine vraća u Beograd.
Novak Đoković - Foto: Twitter
Novak ĐokovićFoto: Twitter

Na Mastersi u Majamiju Đoković će probati ove godine da sedmi put u karijeri trijumfuje na Floridi gdje je titule osvajao 2007, 2011, 2012, 2014, 2015 i 2016. godine.

Time bi postao apsolutni rekorder turnira po osvojenin titulama, a trenutno to zvanje, sa šest osvojenih pehara, dijeli sa nekadašnjim svojim trenerom Andreom Agasijem.

Masters u Majamiju, koji se nije igrao prošle godine zbog panedemije virusa korona, igraće se od 24. marta do 4. aprila.

Na posljednjem izdanju mastersa na Floridi Novak je eliminisan u četvrtfinalu od Roberta Bautiste Aguta, pa će sada srpski as imati šansu da nadmaši taj rezultat i dodatno popravi saldo na ATP listi.

Poslije Majamija počinje dio sezone na šljaci i Đoković je najavio da će zaigrati na turniru u Monte Karlu koji počinje 11. aprila.

Ni ovaj turnir se nije igrao u 2020. godini, a na takmičenju prije toga svjetski broj jedan je izgubio u četvrtfinalu od Danila Medvedeva. Inače, Novak je dva puta bio pobjednik u Monaku.

Najbolji teniser svijeta je najavio i učešće na Srbija openu, turniru iz kategorije 250, koji će se poslije devet godina pauze igrati u Beogradu u aprilu. Na ovom turniru Đoković je učestvovao četiri puta od 2009. do 2012. i pobjede slavio dva puta.