latinica  ћирилица
06/03/2021 |  11:41 ⇒ 11:42 | Autor: SRNA

Doboj: Resertifikovan standard povoljnog poslovnog okruženja

Grad Doboj resertifikovao je BFC standard povoljnog poslovnog okruženja, objavljeno je na internet stranici Privredne komore Republike Srpske.
Gradska uprava Doboj - Foto: RTRS
Gradska uprava DobojFoto: RTRS

Grad Doboj uspješno je prošao proces resertifikacije prema zahtjevima trećeg izdanja regionalnog standarda BFC Јugoistočne Evrope

Evaluacioni tim je utvrdio da procese saradnje sa privredom, komunikaciju sa privatnim sektorom, realizaciju razvojnih projekata koji su usmjereni prema potrebama poslovnog sektora, koordiniše i vodi Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj /KLER/.

U izvještaju se navodi da je grad Doboj uvažio i ispunio većinu preporuka koje je Evaluacioni tim dao gradskom Timu.

Najveći napredak ostvaren je kod postojanje analitičke osnove za podršku lokalnoj poslovnoj zajednici i privlačenje investicija, koja nakon ispunjavanja preporuka iznosi 87,5 odsto, u odnosu na prethodni period kada je iznosio nula.

Grad je kreirao svoj investicioni profil koji sadrži sve neophodne podatke, i raspolaže sa većinom baza podataka koje BFC standard propisuje.

Značajan napredak je ostvaren kod ispunjenja uslova praćenja dinamike lokalnog tržišta rada i aktivan odnos prema utvrđenom stanju i potrebama, gdje je ispunjenost povećana sa 14 odsto na 85,71 odsto.

Grad je dokumentovao da prati potrebe tržišta rada i da se aktivno uključuje u ovu problematiku, navodi se u izvještaju.