latinica  ћирилица
06/03/2021 |  17:42 | Autor: SRNA

Nulti pacijent još ima antitijela

Igor Đantar iz Bačke Topole, prva osoba kojoj je u Srbiji potvrđen virus korona 6. marta 2020. godine, kaže da se godinu dana kasnije osjeća dobro, da nema nikakve tegobe, a nedavna kontrola je potvrdila da još ima dovoljan broj antitijela.
Laboratorija - Foto: REUTERS
LaboratorijaFoto: REUTERS

Đantar ističe da će se, čim bude potrebno, svakako vakcinisati.

On se prisjeća da je poslije izlaska iz bolnice bio veoma slab i umoran, te da mu je za potpunu regeneraciju pluća, zbog jake upale, trebalo nekoliko mjeseci.

- Činjenica da sam nulti pacijent u Srbiji mi je promenila život u tom smislu, kao i ostalim ljudima u našoj zemlji - svi smo shvatili za vreme pandemije da je zdravlje najveće blago u životu i da bolest može za tren oka da nam promeni sve - rekao je Đantar za Tanjug.

On kaže da je prvih nekoliko sedmica, dok je bio u veoma lošem stanju, medijska pažnja bila okrenuta prema njemu, ističući da takva popularnost nikome ne treba.

Prema njegovim riječima, jedino dobro u svemu tome jeste to što je mogao da podijeli iskustvo sa drugima, kada je broj oboljelih počeo naglo da raste.

- Nadam se da sam im pomogao u tome da treba da se javimo lekaru i da se ponašamo odgovorno, da slušamo savete struke - kaže Đantar.