latinica  ћирилица
06/03/2021 |  21:51 | Autor: SRNA

Premijer liga BiH: Poraz Sarajeva od Zrinjskog, remi Krupe

Tri utakmice 21. kola Premijer lige BiH odigrane su danas, a glavno obilježje je poraz Sarajeva na svom stadionu od Zrinjskog.
Sarajevo - Zrinjski (foto: facebook.com/hsk.zrinjski) -
Sarajevo - Zrinjski (foto: facebook.com/hsk.zrinjski)

U prvom meču dana, Krupa je dočekala Široki Brijeg i uspjela da "iščupa" bod pošto je gost vodio pogotkom Ivana Ikića u 53. minutu. Gol vrijedan jednog boda postigao je Nikola Dujaković sa bijele tačke u 89. minutu.

Ekipa Tuzla sitija je savladala Željezničar sa 2:0, a golovi su padali na početku i na kraju meča. Prvo je Petar Mišić, pojačanje iz švajcarskog Araua u 9. minutu donio prednost timu iz grada soli, a onda je tačku na pobjedu stavio Dejan Maksimović golom u trećem minutu nadoknade vremena. Druga pobjeda ovog proljeća za Tuzla siti, dok je "Željo" u prva dva kola uzeo samo jedan bod.

Sarajevo je dočekalo Zrinjski i već u 4. minutu se našlo u rezultatskom zaostatku. Strijelac je bio Dejan Јuranović, fudbalera koji je ove zime stigao među Mostarce iz hrvatskog drugoligaša Dubrave, za koju je jesenas na osam utakmica postigao čak 10 golova.

Ispostavilo se da je to bio i jedini pogodak u ovom susretu, a Sarajlije nisu uspjele da iskoriste ni igrača više u polju, nakon isključenja Magdića u 68. minutu, pa su na kraju doživjele prvi poraz u sezoni. Ipak, bez obzira na ovaj poraz i dalje imaju veliku prednost od osam bodova u odnosu na hercegovački dvojac, koji ih prati - Široki i Zrinjski.

Premijer liga BiH - 21. kolo:

Velež - Borac 2:0
Tuzla siti - Željezničar 2:0
Krupa - Široki Brijeg 1:1
Sarajevo - Zrinjski 0:1

Nedjelja:

18:00 Radnik - Mladost

Ponedjeljak:

14:00 Olimpik - Sloboda

Tabela: Sarajevo 46, Široki Brijeg i Zrinjski po 38, Željezničar i Velež po 37, Borac 35, Tuzla siti 33, Sloboda 22, Mladost DK 19, Radnik 16, Krupa 14 i Olimpik 13.