latinica  ћирилица
06/03/2021 |  21:57 ⇒ 22:17 | Autor: RTS

Vučić: Razgovarali smo o svim gorućim problemima u Srbiji

U Palati "Srbija" završeno je zasjedanje Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije kojim je predsjedavao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je tokom obraćanja medijima rekao da se razgovaralo o svim gorućim problemima u zemlji.
Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije (foto: Lola Đorđević) -
Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije (foto: Lola Đorđević)

- Јuče smo u rejonu Šapca i Loznice zaplijenili 21 cijev, veći dio dugih cijevi, skupe izrade, ima snajpera, optičkih nišana. Naši organi, BIA i MUP, rade na tome, vidjećemo sa kojom kriminalnom grupom će to biti povezano, to je najveći arsenal koji je do sada pronađen. To je radila šabačka policija, sada će raditi i centralni organi vlasti - naglasio je Vučić.

- Sa ovom bandom smo završili. Njihovim naslednicima: gotovi ste, bićete uskoro iza rešetaka. Država Srbija da trpi narko-dilere i ubice neće, obračunaćemo se sa njima. To će biti i po mnogim gradovima širom Srbije. Od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša, u svakom Nišu biće hapšenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da postignu nešto u životu i dobiju važno mjesto u društvu, ne. Takvi ljudi treba da budu prezreni i svi oni koji već krenuli i iz svojih medija i političkih struktura da govore kako su postojali drugi motivi, važno da dobro razumiju i da im bude jasno da država neće da se igra sa takvim stvarima, ali ćemo im odgovarati riječima.

Očistićemo državne organe od svih njihovih saradnika - poručio je Vučić.

Što se tiče jačanja odbrambenih kapaciteta, Vučić je najavio jačanje forenzike i DNK analize, nabavku opreme za BIA i MUP, da bi sa lakoćom otvarali sve telefone koje pronađu kod kriminalaca, da odmah prepoznaju i o kojem oružju se radi, i da mogu da prepoznaju lica koja dobijaju lažni identitet u drugim državama.

- Takođe, drastičo će se povećati nabavke za Vojsku Srbije - istakao je Vučić.

Povodom slučaja prisluškivanja, Vučić je naveo da su "1.572 razgovora samo dokumentovana, a ko zna koliko ih je bilo".

- Hoću tu sve da se ustanovi. Ono što je za mene važno, na šta sam ponosan, to je da ni u jednom od tih razgovora nije bilo ničega inkriminišućeg ni za tužioca ni za Ministarstvo unutrašnjih poslova - istakao je predsjednik Srbije.