latinica  ћирилица
08/03/2021 |  07:37 ⇒ 08:29 | Autor: SRNA

Јoš jedno zlato za desetogodišnjeg harmonikaša iz Bijeljine

Desetogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je zlatnu medalju na internacionalnom muzičkom Festivalu "Vinter rivil", održanom onlajn u Talinu /Estonija/.
Đorđe Perić - Foto: SRNA
Đorđe PerićFoto: SRNA

Đorđe je zlatnu medalju osvojio sa maksimalnim brojem bodova i bio laureat uzrasne kategorije do 12 godina u disciplini instrumentalni žanr.

Đorđe Perić, učenik Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" u klasi profesora Slaviše Perića, dobio je priznanje za profesionalizam, kreativna dostignuća i visoko kvalitetnu obuku laureata svih uzrasta, saradnju i podršku, kao i lični doprinos razvoju kulture i umjetnosti i za jačanje prijateljskih odnosa sa zemljama iz inostranstva.

- Veoma sam srećan što sam i ovaj put bio laureat na međunarodnom takmičenju i sa ponosom predstavljao svoju zemlju - rekao je Srni Perić.

Na takmičenju održanom od 3. do 7. marta, gdje su zastupljeni svi instrumenti, učestvovalo je više od 500 takmičara iz 14 zemalja / Estonija, Rusija, Latvija, Litvanija, Bjelorusija, Ukrajina, Bugarska, Mađarska, Francuska, Indonezija, Poljska, Italija, Srbija i BiH/.

Periću je ovo 73. osvojena nagrada na međunarodnim takmičenjima iz 15 zemalja.