latinica  ћирилица
08/03/2021 |  07:43 ⇒ 07:54 | Autor: RTS

Tim Lebron dominantan, Јanis MVP, Јokić zakucavao i đuskao (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Јokić na svom trećem nastupu na "Ol-star" meču NBA lige, zabilježio je učinak od šest poena, sedam skokova i pet asistencija u ubjedljivoj pobjedi tima Lebrona nad timom Durenta od 170:150.
"Ol-star" meč NBA lige - Foto: RTS
"Ol-star" meč NBA ligeFoto: RTS

I prije prvog sekunda ovogodišnjeg "Ol-star" meča, sticao se utisak da je Lebron DŽejms izabrao za klasu bolju, kvalitetniju i zabavniju ekipu.

Tako je i bilo na parketu "Stejt Farm arene" u Atlanti, pošto je "kraljeva" ekipa bila bolja u svakoj četvrtini i tako donirala značajna sredstva u humanitarne svrhe (1.250.000 dolara).

"Ol-star" utakmica je i ove godine igrana u istom formatu, tri zasebne četvrtine i potom četvrta u kojoj se ne mjeri vreme, već igra dok ekipa koja je bila u vođstvu nakon tri dionice, ne postigne još 24 poena, u znak Kobija Brajanta.

Pored superatraktivnih zakucavanja, dodavanja, brzog tempa i tradicionalno slabe odbrane, ove godine viđen je pravi rafalni obračun što igrača obe ekipe, što unutar tima Lebrona DŽejmsa.

Šou su u svoje ruke preuzeli Stef Kari i Demijan Lilard, koji su pogodili ogroman broj trojki sa čak pola terena.

Nikola Јokić je na parketu proveo nešto više od 19 minuta, za koje je ubacio šest poena, sedam skokova i pet asistencija.

"DŽoker" se vidno zabavljao u meču svih zvijezda, zakucavao, polagao, asistirao, pa čak i plesao.

Nagradu za najkorisnijeg igrača meča, koja od ove sezone nosi ime "Kobi Brajant", ponio je Јanis Adetokumbo, koji je meč završio sa 35 poena i sedam skokova. Јanis nije imao promašaj iz igre (16/16, uključujući i dvije trojke od tablu).

Pored Grka, najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Lilard sa 32, Kari sa 28 i Braun sa 22 poena.

U ekipi Kevina Durenta, koji zbog povrede nije mogao da nastupa, istakli su se Bil sa 26, Irving sa 24 i Tejtum i Harden sa po 21 poenom.