latinica  ћирилица
08/03/2021 |  08:46 ⇒ 08:51 | Autor: sputniknews.com

Putin čestitao 8. mart svim ženama: Svijetu donosite harmoniju, nježnost, ljepotu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je svim ženama 8. mart, naglasivši da one sviju donose harmoniju, njžnost, ljpotu, bezuslovnu majčinsku ljubav i pritom "a neki neobičan način"svuda i sve uspijevaju, dostižu najveće ciljeve u raznim sferama djelatnosti.
Vladimir Putin (foto:Sputnik/Grigory Sisoev) -
Vladimir Putin (foto:Sputnik/Grigory Sisoev)

Putin je naveo da se danas u svakoj kući, u svakoj porodici, čuju riječi nježnog i iskrenog priznanja, koje se govore majkama, bakama, ženama, sestrama, ćerkama, drugaricama i koleginicama. Prema riječima predsjednika Rusije, duga tradicija proslave 8. marta "stvara posebno raspoloženje za sve, simbolizuje početak proljeća, afirmiše ulogu žene u našem životu, u očuvanju onih istinskih vrijednosti koje su uvijek bile i ostaće inspirativna moralna smjernica".

- Vi u ovaj svijet donosite harmoniju, nježnost, ljepotu i najjača i najčistija osjećanja - bezuslovnu majčinsku ljubav. U potpunosti se posvećujete djeci, njihovom razvoju, vaspitanju, brinete o njima, ponosite se i radujete se njihovim uspjesima, činite sve da postanu uspješni i pristojni ljudi - rekao je predsjednik Rusije.

Putin je podvukao da briga o djeci, toplina kućnog doma, kojom žene nastoje da okruže svoju porodicu, nije lak svakodnevni posao i zaslužuje najviše priznanje.

- Pritom, vi na neki neobičan način svuda i sve uspijevate, dostižete najveće ciljeve u raznim sferama djelatnosti, izazivate neizmjerno poštovanje za svoju pouzdanost i odgovoran pristup poslu. I danas je upravo takva prilika da vam se zahvalimo na ovim osobinama koje su najvažnije za bilo koju profesiju - rekao je Putin.

Ruski predsjednik je posebno čestitao praznik medicinskim radnicama i naveo da su one u najtežim uslovima epidemije pokazale duhovnu velikodušnost i profesionalnost i nastavljaju da rade sa potpunom predanošću.

- Zahvaljujem se svim ženama - ljekarima, bolničarkama, medicinskim sestrama i babicama - svima, koje spasavaju i brinu o pacijentima u "crvenim zonama", koje rade u hitnoj pomoći, u bolnicama i na klinikama - izjavio je Putin.

On je podvukao, da "osjećajnost, trud, pažljiv i ljubazan stav ponekad su isto potrebni kao i lijekovi", a ljekari "pružaju pacijentima upravo takvu istinski žensku emocionalnu podršku".

- Drage naše žene, 8. mart je dan kada vlada ljubav, divljenje i zahvalnost. Ove divne emocije preplavljuju i spajaju sve nas. Јoš jednom vam iskreno čestitam ovaj praznik. Želim vam zdravlje, uspjeh, uspjeh u svemu. Razumijevanje sa onima koji su vam dragi. I, naravno, što više razloga za osmijeh i radost. Budite srećne - zaključio je predsjednik Rusije.