latinica  ћирилица
08/03/2021 |  09:44 | Autor: SRNA

Šulić: Posvetiti se rješavanju problema koje žene imaju u društvu

Predsjednik Mladih socijaldemokrata /MSD/ Denis Šulić čestitao je 8. mart - Međunarodni dan žena, ističući da je to dan koji podsjeća na borbu za prava koja su žene morale izboriti same.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- Današnji praznik ne smijemo svesti na kurtoazna čestitanja i iste takve poklone. Današnji praznik je dan koji trebamo posvetiti traganju za rješenjima problema koje u društvu žene i danas imaju - istakao je Šulić.

On je naglasio da je rješavanje problema žena rješavanje problema koji imaju žene koje su davale najtoplije majčinske zagrljaje, koje su učile djecu da hodaju, pičaju i pišu.

- Rješavanje problema žena je rješavanje problema naših baka koje su nas čuvale i brinule o nama, naših vaspitačica, učiteljica, doktorica i zdravstvenih radnica koje nas liječe, to je i rješavanje problema naših naučnica, sportistkinja, novinarki, umjetnica… - naveo je Šulić.

On je dodao da rješavanje problema žena nije stvar politike ili ekonomije, to je pitanje čovječanstva, svake žene, djeteta i muškarca u našem društvu.

- Svaki dan u kojem se rješavaju takvi problemi je srećan dan za Republiku Srpsku! Želim da imamo što više takvih dana! I zbog toga vam drage mame, bake, sestre, rođake, drugarice želim srećan Međunarodni dan žena i želim da vam zahvalim za sve što svaki dan činite da naše društvo bude bolje - naveo je Šulić u čestitki povodom 8. marta.