latinica  ћирилица
08/03/2021 |  11:09 ⇒ 12:03 | Autor: SRNA

Evidentirana četiri slučaja masovnog kršenja mjera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske proteklog vikenda evidentirali su četiri slučaja masovnog kršenja zaštitnih mjera, čime su počinjena i krivična djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su u subotu, 6. marta, u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 137, a u drugom 55 lica, od kojih niko nije koristio zaštitnu masku i bio na propisanoj fizičkoj distanci, saopšteno je danas iz MUP-a Srpske.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Zvornička policija je 7. marta u područnoj osnovnoj školi zatekla 60 lica koja su proslavljala 8. mart, a Okružno javno tužilaštvo Bijeljina je naložilo dostavljanje izvještaja.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj i radnici komunalne policije su ugostiteljskom objektu u Tesliću zatekli 37 lica, o čemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Doboj.

MUP Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Radi zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP-a će nastaviti sa sprovođenjem potrebnih mjera, navedeno je u saopštenju.