latinica  ћирилица
08/03/2021 |  12:26 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Milunović: Ruka pravda je spora, ali dostižna

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izrazio je uvjerenje da će zločinci koji su masakrirali 13 srpskih boraca iz brčanskog naselja Grbavica izaći pred lice pravde.
Duško Milunović - Foto: SRNA
Duško MilunovićFoto: SRNA

Milunović je naveo da su zločin počinili pripadnici tzv. Armije BiH, ali da do sada, iako je to više puta ponovljeno, niko za to nije odgovarao.

Prema njegovim riječima, da su to uradili pripadnici Vojske Republike Srpske, sigurno bi već bili na višegodišnjoj robiji.

- Ovo je odnos pravosudnih institucija prema srpskom narodu i on je vidljiv iz dana u dan. Dosta zločinaca je prirodno napustilo ovaj svijet i ostalo nekažnjeno - rekao je Milunović i dodao da je ruka pravde spora, ali i teška i dostižna.

Nakon parastosa i polaganja vijenaca na groblju Grbavica, Milunović je podsjetio da svake godine 8. marta dođu ovdje da odaju dužnu poštu i pomole se za duše saboraca iz Prve posavske brigade koji su položili život za slobodu.

- Oni su se borili na "Koridoru život"  i time čuvali i sačuvali milion stanovnika - rekao je Milunović.

U Boderištu kod Brčkog zarobljeno je 8. marta 1993. godine 13 srpskih boraca iz Grbavice. Bez obzira na dogovorenu razmjenu, Srbi iz Grbavice su masakrirani i ubijeni.