latinica  ћирилица
08/03/2021 |  14:30 ⇒ 14:35 | Autor: RTS

Edi Marfi ponovo otkriva Ameriku, kao princ Akim (VIDEO)

Poslije 33 godine holivudski glumac Edi Marfi i Arsenio Hal vraćaju se na veliko platno. Ovaj put, princ Akim dolazi u Ameriku kako bi pronašao svog davno izgubljenog sina, prestolonasljednika fiktivne afričke države Zamunda.
Edi Marfi - Foto: AP
Edi MarfiFoto: AP

Osamdesetih godina prošlog vijeka Edi Marfi postao je velika zvijezda, poslije nekoliko filmskih hitova, Policajac sa Beverli Hilsa, Kolo sreće, Princ otkriva Ameriku.

Film Princ otkriva Ameriku, je najpopularniji film koji je snimio Edi Marfi. Njemu su predstavnici jedne afričke kraljevske porodice suočavaju sa "trulim" zapadnim vrijednostima.

Bio je to Paramountov naslov koji je ostvario najveću zaradu na blagajnama bioskopa ikada.

Tridesetak godina kasnije, nakon što je princ Akim, koga glumi Edi Marfi, iz fiktivne afričke države Zamunde stigao u Ameriku u potrazi za ženom svog života i pronašao je u jednom fast fudu, sada dolazi u potragu za davno izgubljenim sinom, koji bi trebalo da preuzme tron.

Radnja filma događa se u njujorškoj četvrti Kvins, gdje je i počela avantura pronalaska prave ljubavi, gdje se princ Akim pretvarao da je siromašni student.

Akim se vraća u Njujork, na insistiranje svog oca,kako bi saznao sve o svom sinu, koji se rodio poslije njegovog povratka u Zamundu.

General Izi još uvek je ljut na princa jer nije oženio njegovu sestru Imani u prvom dijelu filma.

 Akimu nije preostalo ništa drugo nego, da ponovo otputuje "preko bare". Oduševljenje Amerikom, sada je još veće nego u prvom dijelu filma, kada je Akim, živio u siromašnom Kvinsu, i sa balkona pozdravljao komšije, koje su mu odpozdravljale psovkama.

Film je režirao Kreg Bruer, a u filmu glumi i Morgan Friman.

Nastavak filma nema dušu prvog filma, iako se insistira na humoru, ali će kostimografija i u ovom filmu biti vrhunska i upamćena, kao u prvom filmu.

Upečatljiv je kostim kralja Zamunde, Akimovog oca, koji kroz Njujork, prekriven snijegom, šeta sa glavom i kožom lava koji su mu prebačeni preko ramena, kao lenta.