latinica  ћирилица
08/03/2021 |  14:41 ⇒ 14:42 | Autor: SRNA

Milunović: U toku isplata godišnjeg boračkog dodatka

U Republici Srpskoj u toku je isplata godišnjeg boračkog dodatka za 2020. godinu, za šta je obezbijeđeno 9.965.788 KM, potvrdio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.
Duško Milunović - Foto: RTRS
Duško MilunovićFoto: RTRS

Pravo na godišnji borački dodatak za 2020. godinu ostvaruje 61.266 korisnika, demobilisanih boraca prve i druge kategorije, mlađih od 60 godina, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Za ovu naknadu, u skladu sa Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, Vlada Republike Srpske obezbijedila je 9.965.788 KM.

- Vlada Republike Srpske cijeni i poštuje nemjerljiv doprinos koji su borci Vojske Republike Srspke dali za odbranu Otadžbine i, u skladu sa svojim mogućnostima, svake godine nastoji da unaprijedi položaj boračke populacije - istakao je Milunović, dodajući da se sve zakonom predviđene obaveze za ove kategorije isplaćuju redovno.

Milunović je rekao da je ova, kao i sve druge isplate za boračku populaciju, prioritet Vlade Republike Srpske i da je obavljena u zakonom predviđenom roku.