latinica  ћирилица
08/03/2021 |  15:12 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Višković i Šeranić dočekali novi kontingent ruskih vakcina (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić dočekali su danas u Banjaluci 20.000 doza vakcine "sputnjik ve" namijenjenih za nastavak imunizacije stanovništva u Srpskoj.
Radovan Višković i Alen Šeranić - Foto: RTRS
Radovan Višković i Alen ŠeranićFoto: RTRS

Riječ je o 20.000 doza druge komponente ruskih vakcina protiv virusa korona, potrebne za revakcinaciju.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, naglasio je da očekuuje kontinuitet u daljnjoj isporuci vakcina.

- Planirano je da ove sedmice završimo vakcinaciju zdravstvenih radnika u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, a sljedeće sedmice krenuli bi u vakcinaciju lica koja se nalaze u staračkim domovima - naglasio je Šeranić.

On je dodao da s obzirom da nije veliki broj tih lica, plan je da se pozovu roditelji djece sa posebnim potrebama da se jave kako bi i oni bili vakcinisani, jer su pokazali zainteresovanost, a predstavljaju ugroženu kategoriju.

Dvadeset hiljada doza prve komponente dopremljeno je u Banjaluku prošli ponedjeljak i na taj način kompletirana je količina vakcine za 20.000 osoba.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je zaokružen ciklus za prvih 20.000 građana Srpske.

- Imamo obećanje i od proizvođača i od distributera da već u narednih sedam do 10 dana dobijemo novih 20.000 vakcina, i ulazimo u ozbiljan ciklus vakcinacije svih onih grupa kohje su predviđene - naglasio je Višković.

Radovan Višković i Alen Šeranić dočekali vakcine Sputnjik (Foto: Srna)