latinica  ћирилица
08/03/2021 |  18:34 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Stanivuković: Treći dio izvještaja Tima za reviziju (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je predstavio treći dio izvještaja Tima za reviziju koji se ponovo bavio stanjem u gradskom preduzeću "Akvana".
Draško Stanivuković - Foto: SRNA
Draško StanivukovićFoto: SRNA

Rekao je i da grad u četvrtak planira ograđivanje dijela jednog ugostiteljskog objekta, za koji tvrdi da je nelegano izgrađen.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković navodi da je njegov Tim za reviziju utvrdio da je iz preduzeća "Akvana" nestao ekspres restoran, čiji je inventar procijenjen na više do 90.000 maraka.

- Prema inveturnom listu osnovnih sredstava navodi se da Akvana ima u vlasništvu ekspres restoran, koji ima centralni šank, ledomat, mašine za pranje čaša. Međutim, mi to danas nemamo - mi nemamo restoran, mi sada tražimo restoran - kaže Stanivuković.

Nekadašnji direktor "Akvane", Vedran Mitrović, odbacuje ove tvrdnje i ponovo najavljuje tužbu protiv Stanivukovića.

- On je 2019. otpisan! On se 2015. godine u jednoj poplavi, koja nas je zadesla, nalazio u bivšem restoranu "Sorizo". Voda je ušla jednim dijelom, u pitanju je šest pultova od iverice. Vrijednost nije ni blizu tolika, koliko je rekao gradonačelnik - ističe Mitrović.

Stanivuković je danas najavio da će grad preduzeti konkretne korake na uklanjanju dijela ugostiteljskog objekta "Kajak", koji je kako je naveo, nelegalno sagrađen.

- Danas će porodica Radišić dobiti obavijest i onaj objekat više neće moći da radi do konačnog rušenja - navodi gradonačelnik.

Advokatska kancelarija "Stevanović" koja pravno zastupa porodicu Radišić, demantuje Stanivukovićeve tvrdnje: "Porodica Radišić demantuje niz neistina koje je gradonačelnik izrekao na njen teret u vezi sa postupkom legalizacije ljetne terase "Kajak" i oštro se suprostavlja svim medijskim napisima koji su rezultat njegovih javnih istupa".

Zbog ovog slučaja, Stanivuković je uputio i urgenciju Ministarstvu za građevinarstvo i ekologiju. Iz ovog ministarstva navode da su zaprimili žalbu investitora na rješenje o odbijanju legalizacije, kao i urgeniciju gradonačlnika: "Po žalbi izjavljenoj na prvostepeno rješenje, Ministarstvo će, nakon potpuno i pravilno utvrđenog činjeničnog stanja u vezi sa izgradnjom predmetnog poslovnog objekta, donijeti odluku zasnovanu na zakonu, uvažavajući i urgenciju gradonačelnika Banjaluke".

Stanivuković je saopštio i da je njegov Tim za reviziju utvrdio da krov Banskog dvora nije adekvatno rekonstrisan i da je, kako tvrdi, nestao bakarni pokrivač, koji je do tada bio na krovu ove institucije.

Na ove njegove tvrdnje danas niko nije reagovao.