latinica  ћирилица
08/03/2021 |  22:50 ⇒ 22:50 | Autor: SRNA

Nebojša Dugalić i Boris Pingović izveli muzičko-poetski kabare

Beogradski glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović izveli su večeras u Banjaluci muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani".
Nebojša Dugalić - Foto: blic.rs
Nebojša DugalićFoto: blic.rs

U koncertnoj dvorani Banskog dvora sa glumcima na sceni bili su i Vojislav Savić /bas gitara/ i Nina Ćosić /vokal i udaraljke/.

- Publika je uživala u lijepom spoju muzike i poezije, kombinovanju poznatih stihova Duška Trifunovića, Laze Kostića, Miloša Crnjanskog, pričanju anegdota o Brani Petroviću, Vitomiru Nikoliću, Tinu Ujeviću, Zoranu Radmiloviću, a sve to uz muziku "Santane", "Vaje kon Dios", Erika Kleptona, "Indeksa", grupe "Leb i Sol", Јosipe Lisac, "Azre", Đorđa Balaševića i "Bijelog dugmeta" - saopšteno je iz Banskog dvora.

Sa ovim muzičko-poetskim kabareom Nebojša Dugalić i Boris Pingović nastupaju već 16 godina, a on je, kako kažu, nastao mnogo prije nego što su ga postavili na scenu.

- Boris i ja smo još za vrijeme studentskih dana na pauzama od predavanja svirali u hodnicima i tako se nekako godinama spontano formirao repertoar koji smo izvodili i na nekim javnim nastupima. Onda smo to jedno vrijeme stavili na pauzu zbog prirode obaveza i jedan prijatelj nas je natjerao da obnovimo tu priču - ispričao je Dugalić.

On je dodao da su za prvih godinu dana ovaj muzičko-poetski kabare izveli skoro stotinu puta, ističući da su shvatili da je priča kabarea univerzalna za ove prostore.

- Mnoge stvari se mogu promijeniti, ali to što smo voljeli muziku koja nas je formirala ostaje u svima nama i mi želimo to da sačuvamo. Naša profesija treba da objedinjuje, da se ljudi sreću zbog nečeg lijepog - poručio je Dugalić.

Pingović je rekao da je muzika koju su odabrali pisana za sva vremena. "Tako je i ovaj naš kabare evergrin. On će da živi onoliko koliko mi budemo živeli, koliko budemo imali snage i koliko nas zdravlje bude služilo", naveo je Pingović.

Kabare je izveden uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.