latinica  ћирилица
09/03/2021 |  08:29 | Autor: SRNA

Biglič: Ankara će podržati dogovor Beograda i Prištine

Odlazeći turski ambasador u Srbiji Tanžu Bilgič rekao je da Turska podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati kakav god dogovor bude.
Tandžu Biglič - Foto: Screenshot
Tandžu BigličFoto: Screenshot

- Međutim, jako je teško uskladiti svaki dio spoljne politike /Srbije i Turske/. Naravno, postoje neki problemi, ali to ne bi trebalo da bude izgovor da ne razvijamo naše odnose. Mi se izuzetno trudimo u svim drugim oblastima da razvijamo naše odnose sa Srbijom - rekao je Biglič za RTS.

Govoreći o tome da u Srbiji posluje više od 1.000 turskih kompanija, Biglič je naveo da trenutno postoje fabrike tekstila, kao i pogoni komponenti za automobilsku industriju, ali da ima još investitora koji razmatraju da dođu.

Kada je riječ o pandemiji virusa korona, Biglič je siguran da će građani Srbije ove godine moći da putuju PCR testa u Tursku.

- Naš cilj je da 2021. godine ugostimo što više turista. Više od 10 odsto turske populacije je vakcinisano. To znači da će vakcinacija biti završena do ljeta - naveo je Biglič i podsjetio da je sada za turističko putovanje građana Srbije u Tursku potreban samo negativan PCR test.