latinica  ћирилица
09/03/2021 |  11:29 ⇒ 10/03/2021 | 00:10 | Autor: RTS

Dortmund ovjerava plasman protiv Sevilje, Јuventus juri prednost Porta

Fudbaleri Borusije Dortmund igraju protiv Sevilje, a Јuventusa dočekuje Porto u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona.
Fudbalska Liga šampiona (foto: twitter.com/clubbrugge) -
Fudbalska Liga šampiona (foto: twitter.com/clubbrugge)

Dortmun u večerašnji duel ulazi kao favorit, jer su u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona slavili sa 3:2 na gostovanju u Sevilji.

Na drugij strani, Sevilja se nada da će iznenaditi domaćine iako Dortmund nije poražen na svom terenu u elitnom takmičenju još od marta 2019. i ostvario je pet pobjeda i dva remija.

Oba tima su proteklog vikenda pretrpjela poraze u svojim ligama.

U drugom meču Јuventus mora nadoknaditi poraz od 2:1 od Porta u prvom meču na gostovanju, pa gosti ulaze u ovaj duel sa minimalnom prednošću, tako da će "stara dama" morati da napadne i postigne makar jedan gol ukoliko želi u nastavak takmičenja.

Porto je već postao poznat kao vrlo težak suparnik na gostovanju jer je pretrpio samo jedan poraz na posljednjih 15 mečeva na strani u svim takmičenjima.

Јuventus je na svom terenu od posljednjih osam mečeva čak sedam dobio sa dva ili više golova razlike, a večeras ga u dalje takmičenje vodi i rezultat od 1:0, ukoliko Porto postigne gol, važi pravilo gola u gostima.

Mečevi Dortmunda sa Seviljom i Јuventusa sa Portom počinju u 21 čas.