latinica  ћирилица
09/03/2021 |  12:28 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Odnosi Beograda i Ankare na najvišem nivou

Odnosi Srbije i Turske danas su na najvišem nivou, čime dvije zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti cijelog regiona, saglasili su se u razgovoru predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i odlazeći turski ambasador Tandžu Bilgič.
Vučić-Biglič (foto:buducnostsrbijeav/instagram) -
Vučić-Biglič (foto:buducnostsrbijeav/instagram)

Vučić je naglasio, s tim u vezi, da ga raduje što je sa turski predsjednikom Taipom Redžepom Erdoganom, zahvaljujući međusobnom povjerenju i razumijevanju, uspostavio blisku saradnju.

On je rekao da je politički dijalog posljednjih godina bio veoma intenzivan, a da se isto može reći i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmjena u posljednje četiri godine gotovo udvostručena.

Predsjednik Srbije je istakao da veoma uvažava lični doprinos Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Bilgič je rekao da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija i da je uvjeren da će se taj broj stalno povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je Srbija postigla.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.