latinica  ћирилица
09/03/2021 |  12:38 ⇒ 12:47 | Autor: SRNA

Јerinić: Prva nagrada Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" na ponos grada

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić organizovao je prijem za članove projektnog tima "Promocija fizičke aktivnosti kod djece sa posebnim potrebama" iz Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", koji su osvojili prvo mjesto i 50.000 evra na konkursu koji je raspisala Evropska komisija, te najavio podršku Gradske uprave.
Boris Јerinić - Foto: SRNA
Boris ЈerinićFoto: SRNA

Јerinić je rekao novinarima da je uspjeh škole, u kategoriji "Zdravi životni stilovi", na ponos grada, Republike Srpske i BiH, s obzirom na to da je jedina nagrađena na Balkanu.

On je ukazao na dosadašnju dobru saradnju sa Osnovnom školom "Vuk Stefanović Karadžić" i najavio podršku Gradske uprave za realizaciju ovog i narednih projekata.

Direktor škole Ljubiša Blagojević naveo je da su neophodna dodatna sredstva da bi se zaokružila priča za djecu sa poteškoćama, kako bi Doboj postao resursni centar dobojske regije, a ne Prijedor, koji je to u ovom trenutku.

- Pozvao bih predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i ministra prosvjete i kulture Nataliju Trivić da se aktivno uključe u ovaj projekat, da zaokružimo kompletnu priču vezano za našu školu i djecu sa poteškoćama u razvoju, da konačno dobiju svoje adekvatne prostorije - izjavio je Blagojević.

On je pojasnio da će novčana sredstva iz projekta biti usmjerena za uređenje inkluzivnog igrališta, opremanje mini-sale za potrebe nastave fizičkog vaspitanja učenicima sa posebnim potrebama, i angažovanje edukatora za osposobljavanje nastavnika u radu sa takvom djecom, dok su dodatna sredstva neophodna za dnevni boravak, zasebne toalete, čajnu kuhinju i slično.

Koordinator projekta Milena Јanković rekla je da je na konkursu učestvovalo 60 škola iz 32 zemlje, mahom članice EU./k