latinica  ћирилица
09/03/2021 |  13:25 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Ukinut pritvor sedmorici srpskih mladića

Odjeljenje Osnovnog suda iz Prištine u Gračanici danas je ukinulo pritvor sedmorici srpskih mladića koji su učestvovali u tuči krajem februara ispred škole u Lapljem selu kod Gračanice.

Advokat Predrag Miljković izjavio je novinarima da je Sud odlučio da četvorici mladića bude ukinut pritvor, dok će ostala trojica ostati u kućnom pritvoru.

Svima njima prethodno je bio određen jednomjesečni pritvor.

Miljković je rekao da je na današnjem ponovljenom ročištu tužilac izmijenio zahtjev za određivanje pritvora osumnjičenima, pa je umjesto najteže mjere pritvora, predložio kućni pritvor.

- Branko Živić, Dušan Ničić, Milan Јovanović i Dimitrije Trajković do kraja dana biće pušteni na slobodu dok će Marko Ristić, Čedomir Živković i Lazar Karadžić biti u kućnom pritvoru - kaže Miljković.

Današnje ročište je održano pošto je Apelacioni sud usvojio žalbe odbrane osumnjičenih na prethodnu odluku, kojom je sedmorici srpskih mladića određen pritvor do 30 dana.

Osmi optuženi maloljetnik čiji su inicijali I.M iz Čaglavice kod Prištine je na slobodi, ali se protiv njega vodi krivični postupak u Osnovnom tužilaštvu u Prištini.

Sin bivšeg ministra za rad i socijalnu politiku Nenada Rašića čiji su inicijali N.R, kao jedan od učesnika tuče, nalazi se na kućnom liječenju.