latinica  ћирилица
09/03/2021 |  13:36 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

SNSD Bijeljina: Nećemo dozvoliti blokadu ubrzanog razvoja grada

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ i skupštinska većina okupljena oko Koalicije "Dogovor za Bijeljinu" neće dozvoliti blokadu ubrzanog razvoja grada i ne prihvataju neargumentovane izgovore gradonačelnika Ljubiše Petrovića za povlačenje Prijedloga budžeta.
SNSD Bijeljina - Foto: RTRS
SNSD BijeljinaFoto: RTRS

Privremeni Gradski odbor SNSD-a je naveo da je Petrović neodgovornim postupkom pokazao da nije svjestan odgovornosti funkcije koju obavlja, da nema plan rada, niti elementarno znanje o budžetskom poslovanju.

- Umjesto rješenja, ponudio je blokadu odlučivanja, neistine i populističku priču koju je izlizao u protekla tri mjeseca - naglašava se u saopštenju.

U saopštenju su obrazložili da bi amandmani, koje su namjeravali podnijeti, poboljšali zapošljavanje mladih, olakšali prevoz učenika, pomogli roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, riješili problem kanalizacije u mjesnoj zajednici Ledinci, obezbijedili pomoć privrednicima i poljoprivrednicima, Pozorištu, socijalno ugroženima....

Skupštinska većina okupljena oko Koalicije "Dogovor za Bijeljinu", kako se navodi, prihvatiće ponudu za političko usaglašavanje i djelovanje u interesu građana.

- Ako ona izostane, odgovornost je na gradonačelniku i grupaciji oko njega. Nećemo zaustaviti nijednu odluku, niti investiciju važnu za grad i sve što su dogovorili prethodni gradonačelnik, pokojni Mićo Mićić i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i dalje je na stolu. Na sadašnjem gradonačelniku je da odgovorno djeluje - navodi se u saopštenju gradskog SNSD-a.

Napomenuto je da nijedan pojedinac nema pravo da radi lične promocije ili partijskih potreba ugrožava interes građana i usporava razvoj Semberije.