latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:09 ⇒ 19:09 | Autor: SRNA

Vulić: Srpska može i zna sama da funkcioniše, ne trebaju joj tutori, mentori i OHR

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Biseri Turković da, za razliku od nje i FBiH, Republika Srpska može i zna sama da funkcioniše i ne trebaju joj ni tutori, ni mentori, pa samim tim ni Kancelarija visokog predstavnika.
Sanja Vulić (Foto: Srpskainfo) -
Sanja Vulić (Foto: Srpskainfo)

Komentarišući izjavu Turkovićeve da je BiH potreban OHR, Vulićeva je u izjavi za Srnu upitala ko je ona da iznosi stavove u ime svih naroda u BiH, dodavši da se ne sjeća da joj je neko dao ovlaštenje za to.

- Gospođo Turković, da ste rekli "da, Bošnjaci žele OHR, Bošnjaci žele visokog predstavnika", mi iz Republike Srpske ne bi Vam zamjerili, ali ovako, ako ne znate, Republici Srpskoj i njenim zvaničnicima ne treba tutor, jer sasvim dobro znaju da predstavlju narod koji ih je izabrao - istakla je Vulićeva.

Ona je pozvala Turkovićevu da se bar nekada pojavi na sjednicama parlamenta BiH i da radi ono što joj je u opisu posla.

- To što Vi sebe doživljavate kao vladarku i apsolutistu je samo Vaša pogrešna percepcija, Vi nemate ovlaštenje da se bavite spoljnom politkom - rekla je Vulićeva i ponovila da Republika Srpska i Srbi ne žele ni Valentina Incka, ni Kristijana Šmita, niti bilo koga, već svoje političke predstavnike koji, uprkos svim iskušenjima, uspješno vode i predstavljaju svoju Republiku Srpsku i svoje građane.