latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:57 | Autor: SRNA

Dačić: Prisluškivanje Vučića - državni udar

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uz pomoć ljudi iz državnog sistema predstavlja državni udar.
Ivica Dačić (Foto: www.srbija.gov.rs) -
Ivica Dačić (Foto: www.srbija.gov.rs)

- Nije samo riječ o tome da su oni koji su radili u državnom sistemu, pa i MUP-u, zloupotrijebili povjerenje, već da su prekršili Ustav naše zemlje. Da neko može neovlašćeno da prisluškuje predsjednika, koji je izraz državnog jedinstva, i da neko sebe proglasi da je viši od najvišeg sistema Ustavom predviđene vlasti, to je rušenje ustavnog poretka i državni udar - rekao je Dačić u Skupštini Srbije.

Dačić je naveo da Skupština Srbije očekuje da se jasno utvrdi zašto je to rađeno, s kojim ciljem, ko je bio na vrhu sistema, kao i da se preduzmu sve mjere i pohapse svi koji su to radili, bilo da je riječ o tome da su prisluškivali ili davali logističku podršku mafiji.

- U tom smislu, i Vučić i MUP će imati punu podršku i ako treba, Narodna skupština je spremna da se o tome i raspravlja -  poručio je Dačić.

On je na kraju skupštinske rasprave, kojoj je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, rekao da Skupština podržava sve mjere u borbi protiv mafije.