latinica  ћирилица
09/03/2021 |  21:06 ⇒ 21:10 | Autor: SRNA

Banjski kompleks Zlatar prodat za 2,5 miliona evra

Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši prodat je za 2.546.000 evra, što je za oko 200.000 evra više od početne cijene.
Banjski kompleks Zlatar (Foto: zlatarinfo.rs) -
Banjski kompleks Zlatar (Foto: zlatarinfo.rs)

Direktor Republičke direkcije za imovinu Јovan Vorkapić potvrdio je da je prodat ovaj nekada poznati centar za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja, a kupac, firma Metal investments Јurop iz Beograda, ugovorenu cijenu platio je nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora koji je ovjeren 9. februara u Prijepolju.

Banjski kompleks je više puta oglašavan za prodaju, a prvi put u oktobru 2019. godine kada je početna cijena bila 3,9 miliona evra.

Cijena je kasnije smanjivana, da bi na četvrtom oglasu iz oktobra prošle godine, po kome je i prodat ovaj kompleks, iznosila nešto više od 2,3 miliona evra.

Kompleks Zlatar je sagrađen na 1.235 metara nadmorske visine, a zbog ogromnih dugova je zatvoren prije desetak godina, posle čega je prešao u vlasništvo Vlade Srbije i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje zaposlenih, prenose beogradski mediji.

Varoške novine navode da je kupac, osim kompleksa čija je površina 12.298 metara kvadratnih, dobio više od četiri hektara zemljišta na najljepšem dijelu planine.

List navodi i da je objekat u međuvremenu dosta propao, ali i da bi stanje trebalo da se popravi, budući da se očekuje da do ljeta počnu radovi na njegovom renoviranju.