latinica  ћирилица
10/03/2021 |  07:06 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

RTRS, 12.00 - Posebna sjednica NSRS o ocjeni rada visokog predstavnika

Narodna skupština Republike Srpske danas će, na zahtjev srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, održati posebnu sjednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti - ocjena rada visokog predstavnika, primjena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

 Dodik će imati i uvodno izlaganje o predloženom dnevnom redu i ističe da se odluke Narodne skupštine, koja predstavlja Republiku Srpsku, moraju uvažavati. 

Dodik kaže da, ako ponovo bude nametnuta priča o izboru visokog predstavnika, Srpska ne može da prihvati nikoga ko nije izabran u skladu sa Aneksom 10, a da bi tako bilo, između ostalih, moraju da pitaju i Republiku Srpsku.

- A pošto nas ne pitaju, tražićemo od Srbije da se jasno izjasni oko toga, i od Hrvatske i FBiH. I sada imate situaciju -Srpska je za ukidanje OHR, Srbija je za ukidanje OHR-a, Hrvatska isto. U Federaciji pola političke strukture je za ukidanje OHR-a to su Hrvati, a na nivou BiH 2/3 strukture vlasti je za ukidanje OHR-a, to su Srbi i Hrvati, samo Bošnjaci nisu - naveo je Dodik.

Sjednica počinje u 12 časova uz prenos na našem programu i portalu.