latinica  ћирилица
13/03/2021 |  09:46 ⇒ 12:10 | Autor: SRNA

Cvijanović: SDS je umrtvljena stranka

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je SDS prilično umrtvljena stranka zato što je odustala od onoga što su bili njihovi ciljevi i njihova politika koja je mobilisala građane.

- Ako izgubite tu potrebnu dimenziju patriotizma, prosto niste neko ko može da odgovori na izazove ovako teških vremena - naglasila je Cvijanović za EuroBlic.

Na pitanje kako kamentariše izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da će srušiti vlast Srpske, odnosno SNSD prije izbora sljedeće godine, Cvijanović je podsjetila da je Šarović pričao i da "idu po pobjedu u Doboj", pa je dobio 700 glasova, u vrijeme novembarskih izbora govorio je kako "idu po pobjedu u Banjaluku", pa je SDS jedva prošla i ima samo jednog odbornika.

- Poslije se "prikačio" ovom mladom gradonačelniku Banjaluke dijeleći kao neki njegov uspjeh, a u suštini tu nema nikakvog uspjeha SDS-a. Pričao je i kako će promijeniti većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a onda su njegovu stranku napustili neki poslanici. Dakle, neozbiljan je. Sve što kaže je neozbiljno - ocijenila je Cvijanović.

Govoreći o promjenama u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka, potpredsjednica ove partije smatra da su one dobre i da je vjerovatno trebalo i ranije da se neke stvari malo više aktiviraju.

- Mislim da je ovo neki put da se donese nova energija i da se otvori prostor za neke nove ljude. Smatram da je SNSD već nekoliko godina u Banjaluci bio prilično uljuljkan vodeći se time da smo, kao što jesmo, mnogo toga uradili za ovaj grad i izgradili ga. Međutim, možda smo zanemarili ono što se zove klasični politički rad - naglasila je Cvijanović.

Ona je ocijenila da je sad prilika da se SNSD vrati klasičnom političkom radu i onome u čemu su najbolji, a to je da komuniciraju s građanima, da im adekvatno objasne šta to hoće i da budu tu s njima u svakoj, i dobroj i lošoj, prilici.