latinica  ћирилица
15/03/2021 |  18:34 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Dva poslanika pristupila NPS-u (VIDEO)

Narodni poslanici Željko Babić iz Laktaša i Dragan Galić iz Šekovića pristupili su danas Narodnoj partiji Srpske (NPS), koju je prije nekoliko mjeseci osnovao Darko Banjac.
Željko Babić i Dragan Galić pristupili NPS - Foto: RTRS
Željko Babić i Dragan Galić pristupili NPSFoto: RTRS

Iz stranke poručuju da očekuju formiranje dva jaka opštinska odbora.

- Galić i Babić su se opredijelili da svoj politički rad nastave zajedno kao jedna porodica u NPS-u. NPS je jedan tim i radićemo timski, da bi se u narednom periodu dokazali, podižući našu partiju - rekao je Banjac.

Banjac je dodao da će Galić rukovoditi Izbornom jedinicom sedam, a Babić Izbornom jedinicom dva.

Neslaganje sa političkim rukovodstvom stranaka iz kojih dolaze - PDP-a i SDS-a, naročito u sredinama iz kojih dolaze - Šekovića i Laktaša, razlog je zašto su Galić i Babić napustili ove stranke.

- Nakon 20 godina u jednom političkom subjektu, bilo je teško donijeti jednu ovakvu odluku. Ali znamo gdje dolazimo i znamo s kim ćemo da radimo. Radićemo u interesu Srpske njenih građana i posebno iz sredina iz kojih dolazimo - naglasio je Galić.

Babić je izjavio da se odriče poslaničke naknade od 2.500 KM, u humanitarne svrhe. 

NPS sada ima četiri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a djeluje u sklopu Kluba poslanika Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

Banjac podsjeća da su na ovaj način ispunili uslove za formiranje Kluba poslanika.

- Zasad ćemo biti u zajedničkom klubu sa NDP-a. U narednom periodu ćemo u razgovoru sa Draganom Čavićem zajedno donijeti odluku - poručio je Banjac.