latinica  ћирилица
19/03/2021 |  13:28 ⇒ 13:28 | Autor: sputniknews.com

Erdogan: Putinov odgovor Bajdenu je sjajan

Izjava američkog predsjednika DŽozefa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina je neprihvatljiva za jednog šefa države, a Putinov odgovor je sjajan, ocijenio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- To nije izjava koju možete da progutate. Takva izjava ne priliči šefu države. On (Putin) je veoma mudar i njegov odgovor je sjajan, elegantan - rekao je Erdogan novinarima.

Podsjetimo, američki predsjednik je u srijedu u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cijenu“ u vezi sa pokušajima miješanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bijele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“.

Moskva je u međuvremenu zbog pozvala svog ambasadora u Vašingtonu Anatolija Antonova radi konsultacija i preispitivanja odnosa sa Amerikom.

- Što se tiče izjave mog američkog kolege, mi se zaista, kako je rekao, znamo lično. Šta bih mu odgovorio? Rekao bih mu: Neka ste živi i zdravi! Želim mu dobro zdravlje - rekao je Putin.

Ruski predsjednik je potom pozvao američkog kolegu na javnu diskusiju.