latinica  ћирилица
21/03/2021 |  08:41 ⇒ 10:26 | Autor: RTRS

Đukin: Situacija u Bijeljini jako nepovoljna sa tendecijom pogoršanja (VIDEO)

Situacija u gradu Bijeljina jako nepovoljna sa tendencijom pogoršanja. Po podacima koji su stigli jutros, od testiranih 80, preko 50 je pozitivno. To je više od 60 odsto svakodnevno zaražavanje, istakla je za RTRS primarijus dr Danijela Đukin, direktorica Doma zdravlja u Bijeljini.
Danijela Đukin - Foto: RTRS
Danijela ĐukinFoto: RTRS

-  Kriva pokazuje da je došlo 20 odsto do pogoršanja u odnosu na prošlu sedmicu. Otvorili smo i treću Kovid ambulantu, koji smo zatvorili nešto prije nove godine. Testiramo svakodnevno, a pregledamo dnevno 100-injak osoba. Što se tiče situacije o Bolnici "Sveti vračevi", znam da kreveta ima, ali kolege prenose da je situacija najteža u posljednjih godinu dana - naglasile je Đukin.

Ona je dodala da Bijeljini predstavlja veliki problem što se nalazi u pograničnoj zoni.

- Ako je u Srbiji i Hrvatskoj lokdaun, vi za vikend u Bijeljini možete da vidite samo strane registracije automobila. Dovoljno je da samo jedna osoba uđe zaražena, i imamo problem. Stanovništvo se nije pridržavalo propisanih mjera, a to je najmanje što svi zajedno možemo, da zaštitimo i sebe i druge, da poštujemo pripisane mjere - dodala je Đurin.  

U Domu zdravlja Bijeljina do sada je vakcinisano 800 osoba, i interesovanje je ogromno, i za sada nije bilo ni jedne loše reakcije na vakcinaciju.