latinica  ћирилица
25/03/2021 |  15:19 ⇒ 19:21 | Autor: RTRS

Šestočlana porodica Radić dobila novi dom (VIDEO)

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe", šestočlana porodica Radić iz dubičkog sela Međeđa dobila je novi dom. Radići su do sada živjeli u neuslovnoj kući.
Kuća za Radiće - Foto: RTRS
Kuća za RadićeFoto: RTRS

Mukama porodice Radić došao je kraj. Težak život, u trošnoj kućici bez elementarnih uslova za boravak, u selu Međeđa napokon je postao prošlost. Dragana, Zoran i njihovo četvoro djece u novom domu, koji se nalazi u dubičkoj Ustaničkoj ulici, imaće odvojene sobe i kupatilo.

- Zahvaljujem svima koji su pomogli. Stvarno nemam riječi, zahvalan sam do neba. Ne radi sebe, nego radi svoje djece. Sad krećem pravo od nule i to zbog djece - da njih usmjertim na pravi put, a ostalo sve će ići lako - kaže Zoran.

Sredstva za kupovinu i obnovu kuće za Radiće prikupljana su dvije godine, ističu iz organizacije "Srbi za Srbe". Dvoetažni objekat ima oko 150 kvadrata korisnog prostora, ali i okućnicu pogodnu za vrt. U kupovinu, uređenje i opremanje kuće uloženo je oko 80.000 KM.

- Porodica je dobila sav neophodan namještaj i bijelu tehniku, i s te strane, neće morati dugi niz godina da razmišljaju o tim stvarima - rekao je Saša Vignjević, generalni sekretar organizacije "Srbi za Srbe".

U ovom projekat od samog početka učestvovao je opštinski Centar za socijalni rad, a podrška je stigla i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

- Samo ovakvim radom kao zajednica možemo mnogo da uradimo za pojedinca. Centar za socijalni rad će i ubuduće podržavati, sarađivati i inicirati ovakve projekte, koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života lica u stanju socijalne potrebe - istakla je Maja Špica Knežević, direktorka ovog centra.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Srpske Senka Јujić rekla je da su projekti poput ovog prioritetni,  pogotovo kada je riječ o porodicama sa četvoro i više djece.

- Posebno zahvaljujem udruženju "Srbi za Srbe" koji su u ovoj priči podržali porodicu Radić i Centru za socijalni rad Kozarska Dubica - rekla je Јujićeva.

Iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" ističu da će nastaviti s misijom da uz pomoć donatora, mnogim višečlanim porodicama s ovih prostora obezbijede bolje uslove za život.