latinica  ћирилица
29/03/2021 |  12:01 ⇒ 13:40 | Autor: SRNA

Institucije Srpske na usluzi lokalnim zajednicama (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je opština Laktaši primjer uspješne lokalne zajednice, koja ima stabilan budžet u iznosu od 17,5 miliona KM.
Cvijanović, Višković i Dodik u Laktašima - Foto: RTRS
Cvijanović, Višković i Dodik u LaktašimaFoto: RTRS

- Institucije Republike Srpske su na usluzi Laktašima, ali i svim lokalnim zajednicama u Srpskoj - rekla je Cvijanović u Laktašima nakon sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Bojićem, a kome su prisustvovali premijer Radovan Višković, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministri Srpske.

Ona je iskazala zadovoljstvo zbog projekata koji su realizovani u ovoj lokalnoj zajednici, a na današnjem sastanku razgovarano je o mnogo projekata koji treba da se realizuju u narednom periodu.

Cvijanović je rekla da su institucije Republike Srpske na usluzi lokalnim vlastima u svim oštinama.

- Raduje me što su, uz neke važne infrastrukturne projekte saobraćajne prirode, napravljeni planovi za oblast predškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. To su projekti od izuzetne važnosti i značaja za sve roditelje koji žive ovdje - rekla je Cvijanović i dodala da su određene firme pokazale interes da budu dio aktivnosti vezanih za obezbjeđivanje mjesta u vrtićima.

Ona je istakla da Laktaši imaju turističke potencijale i banjsko-turističke centre koji predstavljaju dobru priliku za zapošljavanje i privlačenje turista, posebno u godini pandemije.

- Vlada Republike Srpske je raspoložena da, zajedno sa lokalnim vlastima, realizuje sve ono što je potrebno da bi se bilo spremno za period poslije pandemije - naglasila je Cvijanović.

Ona je ponovila da je zadovoljna stabilnošću opštinskog budžeta u Laktašima i što postoji dobra saradnja sa republičkim institucijama, kao i činjenicom da su lokalne vlasti usmjerene na unapređenje života i razvoja ove opštine.

Cvijanović je poručila da će institucije Srpske i dalje biti na raspolaganju lokalnim zajednicama u punom kapacitetu.

Dodik je istakao da je rukovodstvo opštine Laktaši predvidjelo realizaciju značajnih projekata.

On je naveo da je jedan od priroriteta izgradnja vrtića jer je trenutno 150 djece na čekanju za upis u predškolske ustanove.

Dodik je dodao da će u narednom periodu sa predsjednicom i premijerom Srpske posjetiti sve lokalne zajednice.

Foto: RTRS

Višković je naveo da je na sastanku dogovoreno da će institucije Republike Srpske i Vlada podržati realizaciju značajnih projekata, a dio se odnosi na obrazovanje i putnu infrastrukturu.

Bojić je ocijenio da Laktaši idu putem razvoja i da je od izuzetnog značaja podrška institucija Srpske u realizaciji kapitalnih projekata.