latinica  ћирилица
02/04/2021 |  07:32 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

Večeras humanitarni koncert "Autizam govori srcem" (VIDEO)

Tradicionalni humanitarni koncert "Autizam govori srcem", čiji je jedan od ciljeva i nabavka EEG aparata kojim se registruje ukupna električna aktivnost mozga, biće emitovan danas na Јutjub kanalu Centra za specijalističke socijalne usluge "Za majku i dijete" povodom obilježavanja Svjetskog dana autizma.
Autizam - Foto: RTRS
AutizamFoto: RTRS

Na 11. koncertu će učestvovati kulturno-umjetnička društva "Sveti Sava" i "Veselin Masleša", mali i veliki hor Osnovne škole "Ivo Andrić", te njihova recitatorska i plesna sekcija.

 Učesnici su i plesni studio "Siti džez" iz Banjaluke, Baletski studio "Alegro", Klub ritmičke gimnastike "Alegro", Vokalni atelje "MaMa voks", drugari iz predškolske ustanove "Ciciban-klub", Dječiji hor "Vrapčići", te poznati solisti.

Cilj tradicionalnog obilježavanja ovog datuma jeste podizanje svijesti društva o potrebama i mogućnostima djece sa autizmom i njihovih porodica, kao i preduzimanje neophodnih mjera za obezbjeđivanje rane dijagnoze i pravovremene intervencije da bi osobama sa autizmom bio omogućen što kvalitetniji život.

Koncert će biti emitovan u 18.00 časova.