latinica  ћирилица
02/04/2021 |  14:44 ⇒ 14:44 | Autor: SRNA

Gas-Res obezbjeđuje gas za potrošače u Srpskoj

Prirodni gas za potrošače u Republici Srpskoj obezbjeđuje preduzeće Gas-Res Banjaluka, koje ima direktni ugovor sa Gasprom eksportom, i koje svoje kupce snabdijeva veoma kvalitetno i po najnižim cijenama prirodnog gasa u odnosu na zemlje u okruženju i Federaciju BiH.
"Gas-Res" - Foto: RTRS
"Gas-Res"Foto: RTRS

U saopštenju iz preduzeća Gas-Res ističu da nisu tačne informacije da prirodni gas za BiH uvoze Energoinvest ili BH gas iz Sarajeva, navodeći da oni snabdijevaju potrošače u FBiH i potrošače Sarajevogasa iz Istočnog Sarajeva, jer ne dozvoljavaju da Gas-Res pristup transportnom sistemu kroz FBiH i isporuku gasa po povoljnijim cijenama.

Zbog istinitog informisanja javnosti, a povodom tekstova objavljenih u pojedinim medijima u vezi sa snabdijevanjem prirodnim gasom potrošača u BiH, iz ovog preduzeća su naglasili da se Gas-Res, na osnovu ugovora sa Gasprom eksportom od 1. januara ove godine, snabdijeva prirodnim gasom koji se doprema novim pravcem preko Turske, Bugarske i Srbije i da su dosadašnja iskustva pozitivna u svakom pogledu.