latinica  ћирилица
02/04/2021 |  15:39 ⇒ 15:40 | Autor: SRNA

Dodik: U duhu zajedništva možemo da prebrodimo vrijeme prepuno izazova

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku povodom predstojećeg Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sa željom da ovaj veliki praznik Hristovog Uskrsnuća proslave u miru, blagostanju i radosti sa svojim najbližim.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je naglasio da hrišćanska zajednica ovaj veliki praznik dočekuje u teškim vremenima i velikim iskušenjima za cijeli svijet boreći se sa pandemijom virusa korona.

On je naglasio potrebu da svi zajedno u duhu zajedništva moramo da prebrodimo ovo teško vrijeme prepuno izazova.

- Želim da se u ove praznične dane posvetite neprolaznim vrijednostima i molitvama i da u dobrom duhu dočekate Uskrs uz najbolje želje za mir, slogu, ozdravljenje i duhovno blagostanje - naveo je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH u čestitki.

Dodik je poželio da ovaj veliki hrišćanski praznik nade i vjere bude podsticaj da se istraje do pobjede nad svim nedaćama koje su zadesile ovaj svijet.

- Upućujući Vam izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan i blagosloven Uskrs i da predstojeće praznične dane s obzirom na pandemiju obilježite skromno u krugu svojih najbližih da bi sačuvali i sebe i njih - poručio je Dodik u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Puljiću povodom predstojećeg praznika Uskrsa.

Rimokatolička crkva i druge crkve koje su prihvatile Gregorijanski kalendar u nedjelju, 4. aprila, proslavljaju Uskrs.