latinica  ћирилица
02/04/2021 |  16:01 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Stanivuković hoće sastanak sa Dodikom i Izvršnim komitetom SNSD-a

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da je dobio poziv za sastanak od predstavnika većine u Skupštini grada radi prevazilaženja stanja u vezi sa neusvajanjem budžeta, te dodao da je uputio poziv lideru SNSD-a Miloradu Dodiku za sastanak kojem bi prisustvovalo i najuže rukovodstvo Izvršnog komiteta SNSD-a.
Gradska uprava - Foto: RTRS
Gradska upravaFoto: RTRS

On je rekao da se zbog neusvajanja budžeta razmišlja kako da u zakonskim okvirima bude isplaćena plata zaposlenim u ustanovama i institucijama, te da je, kako kaže, upitan rad vrtića.

- Što se tiče Centra za predškolsko vaspitanje, nedostaje 140.000 KM da isplatimo plate, ali budžeta nema - rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka sa direktorima javnih preduzeća i ustanova na nivou grada.

On je naveo da grad više ne može da izdaje rješenja o izolaciji i da je predložio da to radi Dom zdravlja, kao i da od 24. aprila grad više neće moći da vrši tehničko osposobljavanje prostora gdje se vrši vakcinacija građana.

Stanivuković je napomenuo i da vatrogasci imaju zalihe goriva do 20. aprila, a da se postavlja pitanje kako auto-prevoznicima isplatiti 200.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje Vesna Banjac rekla je da može doći do prestanka rada vrtića jer ne mogu obezbijediti svježu hranu i namirnice za obroke.

Direktor "Čistoće" Aleksandar Bajić rekao je da je moguće, ako se ovakva situacija nastavi, da zaposleni budu upućeni i na godišnji odmor.